Zo wordt bodemisolatie aangebracht in de woning 

Wil je aan de slag gaan met bodemisolatie? Dan is het verstandig om te weten te komen welke werkzaamheden hierbij moeten gebeuren. Hoewel de isolatie zelf niet veel tijd in beslag neemt, kan het namelijk zijn dat er nog extra werkzaamheden bij komen. Er zijn een groot aantal specialisten die hier alles vanaf weten en jou er dus ook bij kunnen helpen. Isolatiespecialist.nl is hier een goed voorbeeld van. Maar welke stappen worden er allemaal doorlopen bij de isolatie? Onderstaande informatie gaat jou helpen om de juiste voorbereidingen te treffen en jouw woning te isoleren.

De voorbereidingen voor de bodemisolatie 

Bodemisolatie wordt aangebracht in de kruipruimte van de woning. Hiervoor wordt vaak eerst gekeken of er een kruipluik aanwezig is. Dit zal de werkzaamheden namelijk eenvoudiger maken en dan hoeft er geen andere ingang gemaakt te worden. Indien er geen luik aanwezig is, kun je een ingang laten maken of bekijken of vloerisolatie beter bij jouw woning gaat passen. Als er toch geen ingang mogelijk is, kan er een klein gat gemaakt worden waardoor de slang met isolatiemateriaal wel in de ruimte komt en goed verdeeld kan worden. Je kunt hier zelf al voorbereidingen voor gaan treffen. 

Uitgraven of de bodem isoleren 

Voor de bodemisolatie hoeft de kruipruimte niet meer dan 35 centimeter diep zijn. Dit is bij vloerisolatie wel het geval. Vloerisolatie wordt echter veel vaker toegepast, omdat het weer andere voordelen met zich meebrengt. Als dit nog niet het geval is, zal de ruimte uitgegraven moeten worden. Hiervoor moet wel onderzoek gedaan worden. Niet iedere ruimte kan verder uitgegraven worden. Ook kan het zijn dat het te duur is. In dit geval is het isoleren van de bodem een betere optie, omdat de overige werkzaamheden niet meer uitgevoerd hoeven te worden. 

Andere factoren die van invloed zijn 

Het aanbrengen van bodemisolatie kan echter alleen wanneer de rest van het huis ook naar behoren is. Daarom moet je altijd kijken of jouw vloer nog goed is. Het kan namelijk zijn dat de vloerbalken versleten zijn of dat je te maken hebt met betonrot. Dit geeft niet alleen aan dat de vloer aan vervanging toe is, maar ook dat je te maken hebt met veel vocht. Je moet dan ook bodemfolie aan laten brengen om ervoor te zorgen dat het niet opnieuw voor kan komen. Een professional kan altijd bij jou kijken om ervoor te zorgen dat de juiste materialen komen. 

Begin met jouw grote besparing 

Je kunt ervoor zorgen dat jouw bodemisolatie altijd goed uitgevoerd wordt. Door een goede professional in te schakelen zal alles naar behoren gaan verlopen en ga je binnen een korte tijd genieten van de voordelen die de isolatie met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan het besparen op jouw energierekening, waardoor de investering zichzelf vanzelf terugverdiend. Ook heb je altijd een aangename temperatuur in huis. Zorg daarom dat je contact opneemt met de professional en je binnen een korte tijd zelf de grote voordelen in huis hebt gehaald. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *