Home.Constructie.Galerie.Webshop.Prijzen en Diensten.

 

Vragen over bouwen van Loghomes met Logs2Home

1. Ben ik als koper gebonden aan de standaard ontwerpen?
Antwoord: Nee, wij adviseren u om onze ontwerpen te gebruiken om inspiratie op te doen. Aan de hand van deze modellen kunt u relatief snel aangeven wat u wel en vooral ook wat u niet leuk vindt. Als u een eigen idee heeft hoe uw ideale woning er uit zou moeten zien, helpen wij u heel graag met de realisatie ervan.

2. Is een eigen ontwerp duurder dan een vergelijkbaar standaard ontwerp?
Antwoord: Ja, omdat de volledige constructie opnieuw ontworpen en doorgerekend moet worden zal uw eigen ontwerp iets duurder zijn. Heel belangrijk is hierbij dat u in uw ontwerp al rekening heeft gehouden met de positie van draagmuren, trappen en bijvoorbeeld een open haard.

3. Welke vorm van fundering heeft een LogHome nodig?
Antwoord: LogHomes kunnen nagenoeg op iedere standaardvorm van fundering worden gebouwd. De structuur en het terrein zijn hierbij bepalend. Wel kan een fundatie lichter worden ontworpen omdat het gewicht van dit type woning aanzienlijk lager is dan een traditioneel gebouwde woning.

4. Hoe wordt een LogHome opgebouwd?
Antwoord: Het LogHome wordt in de fabriek volledig op maat en conform de plaatselijke verordeningen, regels en wetten (bouwbesluit) gemaakt. De opbouw wordt uitgevoerd door een team van ervaren timmerlui.
Voor LogHolidays (tuinhuizen) bestaat de mogelijkheid deze zelf op te bouwen. U krijgt hiervoor uitgebreide instructies en eventueel professionele begeleiding.

 

Naar Boven

5. Hoe kunnen (normale) verschijnselen bij Loghouses als scheuren, draaien en krimp worden voorkomen?
Antwoord: Deze bekende problemen komen bij onze LogHomes amper of niet voor omdat wij bijna uitsluitend gebruik maken van gelamineerde (verlijmde) grenen logs maken. Dit is iets duurder maar op deze wijze kunnen deze problemen voorkomen worden.

6. Wat is een geschikte plaats voor de bouw van uw LogHome?
Antwoord: Natuurlijk past een LogHome prima in een bos maar in tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen passen LogHomes niet alleen in een rustieke omgeving maar worden steeds vaker binnen de bebouwde kom toegepast. In het bijzonder de laatste jaren wordt er door een aantal gemeentes (Lelystad, Heerenveen, Drachten en Leeuwarden) hele straten of wijken gebouwd met hout als hoofdbestanddeel. Het ontwerp is hierbij doorslaggevend.
LogHolidays (vakantiewoningen) passen bij uitstek op vakantieparken.


7. Hoe veel krimpt een wand van een LogHome?
Normaal worden logs gedroogd tot ongeveer 18% vocht. Het hout van uw LogHome wordt gedroogd tot een vochtgehalte van 12%. Hoe droger het hout des te lager wordt de krimp. Omdat Logs2Home uitsluitend gebruik maakt van gelamineerde logs wordt bij onze LogHomes het krimpen nagenoeg voorkomen en hoeft er minder ruimte boven deuren en ramen te worden gehouden. Het krimpproces duurt ongeveer 3 jaar. Belangrijk is dat er bij de constructie en bouw rekening gehouden wordt met de laatste millimeters.

8. Is er extra isolatie nodig bij LogHomes?
Antwoord: Logs2Home heeft gekozen voor logs van 11 of 13 cm gelamineerd Fins grenen. Dit geeft een uitstekende sterkte en om ook een prima isolatie te kunnen garanderen maken wij gebruik van een luchtspouw en dikke isolatiematten waarna een aftimmering met schijnlogs of Fermacell volgt. Het resultaat is een Rc waarde van minimaal 4,5.

9. Hoe worden de utiliteitsvoorzieningen in een LogHome geplaatst?
Antwoord: In onze LogHomes worden tijdens de productie in de wanden al de nodige gaten geboord waarin bijvoorbeeld de bedrading voor de elektriciteit en brandbeveiliging kan worden geplaatst. Ook wordt er bij de buitenwanden gebruik gemaakt van de ruimte tussen de schijnlogs en de logs. Hierdoor is uw gehele woning in principe vrij van leidingen in het zicht.

10. Wordt er bij LogHomes gebruik gemaakt van voorbehandelde logs?
Antwoord: In principe worden de logs niet behandeld. Op verzoek wordt de gehele woning met een duurzaam verfsysteem behandeld. Alleen voor bijvoorbeeld terrassen, balkons en buitentrappen wordt gebruik gemaakt van geïmpregneerd hout. Deuren, ramen en binnentrappen zijn volledig afgelakt.

 

Naar Boven
 

 

Copyright © Logs2Home Langweer(2005-2010) Niets van deze pagina's mag gebruikt worden zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Logs2Home. Eenieder die gelijkende pagina's elders vindt wordt verzocht dit te mailen naar niels@logs2home.nl

Home

Over Logs2Home

Bouwen met hout

Vragen

Contact

Eigenschappen houten huis