Voor- en nadelen van een houten vloer

Tegenwoordig kun je kiezen uit tientallen verschillende vloeren wanneer je een ruimte gaat inrichten. Kies je voor een mooie houten vloer of ga je liever voor tapijt? Iedere vloersoort heeft zijn eigen voor- en nadelen en ieder persoon heeft zijn eigen wensen. Daarom is het belangrijk dat je genoeg informatie verzameld voordat je een vloer gaat kiezen. Het is dan ook handig om van te voren goed naar de voor- en nadelen van een vloer te kijken voordat je deze daadwerkelijk koopt. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van de bekende houten vloeren.

 

Voordelen van een houten vloer

Om te beginnen de leuke voordelen van een houten vloer. Om te beginnen is hout natuurlijk een natuurproduct waardoor elke plank uniek is. Dit geeft een warm en uniek gevoel aan de vloer. Het is dan ook niet zo gek dat veel mensen houten vloeren de mooiste vloeren vinden. Hiernaast zijn er enorm veel verschillende soorten hout waarvan vloeren kunnen worden gemaakt. Je hebt dus houten vloeren in allerlei soorten en kleuren, waardoor er keuze genoeg is voor iedereen. Sommige van deze houtsoorten zijn ook geschikt voor vloerverwarming, dit is iets wat slechts weinig mensen weten. Ten slotte zijn houten vloeren erg duurzaam. De vloeren zijn relatief makkelijk te onderhouden en hierdoor gaan de meeste houten vloeren enorm lang mee.

 

Nadelen van een houten vloer

Ook de houten vloeren hebben een paar nadelen. Het grootste nadeel is dat hout niet tegen vocht kan. De vloeren zijn dus niet geschikt in vochtige ruimtes zoals een garage of badkamer. Door de vocht kan de vloer gaan schimmelen en misvormen en dit wil je absoluut niet hebben. Verder is het onderhoud essentieel. Wanneer je de vloer niet goed onderhoud zal je zien dat het hout achteruit gaat waardoor je een nieuwe vloer nodig gaat hebben.

Zoek je nog een mooie houten vloer? Neem dan zeker een kijkje op de website van Martijn de Wit vloeren. Hier vind je genoeg mooie houten vloeren voor iedereen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *