Home.Constructie.Galerie.Webshop.Prijzen en Diensten.

 

Hoekje opgebouwd uit logs

Productie materialen

LOGS2HOME geeft de voorkeur aan gelamineerde logs omdat deze de kenmerkende scheurvorming ten gevolge van droging in standaard logs niet of nauwelijks kennen. Deze natuurlijke onvolkomenheden worden tegengegaan door nauwkeurig geselecteerd hout, extra te drogen en daarna te verlijmen.

 

Omdat gelamineerd hout voor de verlijming een vochtigheidsgraad heeft van 12 tot 14% (standaard logs 18 tot 22%) zullen de wanden van woningen gebouwd met gelamineerd hout aanzienlijk minder krimpen.

Onderstaand een voorbeeld van gelamineerde logs

 

Logprofielen in verschillende maten

Op verzoek kunnen ook andere afmetingen worden geleverd.

 

Op verzoek kan LOGS2HOME ook woningen leveren met massief grenen of vuren logs. Een woning met deze logs gebouwd is goedkoper maar u dient dan wel rekening te houden met de mogelijkheid dat er scheurtjes in de logs ontstaan en de krimp wat groter is. Constructief is dit absoluut geen probleem.

 

 

 

Behalve bouwen met logs gebruikt Logs2home nog twee andere vormen. Een hiervan is de combi bouw van onze leverancier Helios.

 

Bij de Helios huizen wordt, in tegenstelling tot de standaard houtskeletwoningen, eerst de buitenste logs (balken) geplaatst. Daarna worden de afstandhouders en het plaatwerk gemonteerd en vervolgens de verticale draagbalken. Zie afbeelding

Voorbeeld Combi-bouw wand

De derde variant is de houtskeletbouw van Richardsen waarbij complete wanden in de fabriek worden gemaakt tot aan de installatie ruimte voor o.a. Elektriciteit.

Deze complete wanden worden op een dieplader geplaatst waarna alles op weg gaat naar de bouwplaats

 

Hier wordt de woning compleet gemonteerd compleet met dakpannen en ramen en deuren in slechts enkele dagen.

 

De woning kan hierna afgesloten worden!!!

 

Graag nodigen wij u uit om de dia show van houtskeletbouw eens te bekijken.

 

Ga hier naar de dia show.                        Naar boven

Voorbeeld van een houtskelet bouw wand

Copyright © Logs2Home Langweer(2005-2010) Niets van deze pagina's mag gebruikt worden zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Logs2Home. Eenieder die gelijkende pagina's elders vindt wordt verzocht dit te mailen naar niels@logs2home.nl

Constructie

Wandopbouw

Ramen en Deuren

Productie

Bouw Logwoning

Dia Show HSB