Nieuwe eetkamerstoel kopen? Dit zijn de mooiste modellen voor 2022

Er waren in 2021 een tal aan verschillende interieurtrends. Hieronder waren bijvoorbeeld natuurlijke, organische vormen, minimalistische stijlen en landelijke stijlen. Als je op zoek gaat naar een nieuwe eetkamerstoel is het belangrijk dat je de stijl van jouw huis in acht neemt. In dit artikel lees je welke stijlen je kunt hebben in je huis, en welke soort populaire eetkamerstoel hier het beste bij past. Zo heb je de beklede eetkamerstoel met spinpoot, een simpele houten eetkamerstoel, een minimalistische eetkamerstoel en een leren eetkamerstoel. 

Beklede eetkamerstoel met spinpoot 

Een van de meest gekochte designstoelen was de beklede eetkamerstoel met spinpoot. De bekleding om het stalen frame kun je kopen in allerlei verschillende stoffen en kleuren. Zo kun je ze kopen in een polyester stof, maar ook in een natuurlijke stof zoals katoen of fluweel. Welke stof je kiest, heeft deels te maken met het bedrag dat je aan de eetkamerstoel wilt uitgeven. Een fluwelen eetkamerstoel is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan een polyester eetkamerstoel die je bij de woonboulevard koopt. De spinpoot is een makkelijk design die je stoel stabiel en stevig op de grond houdt. Dit is een andere variant dan een stoel die vier poten heeft.

Simpel design houten eetkamerstoel 

Een simpel design houten eetkamerstoel past goed in een landelijke stijl huishouden. Deze tijdloze stoel wordt al sinds eeuwen gebruikt. Als je erover nadenkt om een simpele houten eetkamerstoel aan te schaffen, kun je deze kopen op verschillende plekken. Als je naar een woonboulevard of interieurwinkel gaat, heb je genoeg keuze. Maar, als je een bijzondere stoel wilt, kun je ook op zoek gaan naar een speciale fabrikant hiervoor. Hier kun je ook jouw wensen doorgeven aan bijvoorbeeld de meubelmaker, die er speciaal eentje op maat voor je kan maken. 

Minimalistische eetkamerstoel met metalen frame 

Als je een modern huishouden hebt, wil je ook een eetkamerstoel die hierbij past. Een eetkamerstoel die perfect past bij deze stijl van je interieur is een minimalistische eetkamerstoel met een metalen frame. Het zitvlak en de rugleuning kunnen zowel bekleed zijn of van een ander materiaal zijn gemaakt. Het voordeel van een metalen onderstel van je stoel, oftewel het frame, is dat het een duurzaam materiaal is dat lang meegaat. Daarnaast kun je de bekleding vervangen of repareren. Als je een minimalistische eetkamerstoel met metalen frame koopt, weet je dus zeker dat deze lang mee gaat. 

Leren eetkamerstoel

Ooit een leren eetkamerstoel gezien? Een leren eetkamerstoel past perfect bij een landelijke sfeer huis met veel natuurlijke materialen maar ook in een vintage of industrieel interieur. Leren eetkamerstoelen hebben namelijk vaak een metalen frame. Zorg er altijd voor dat je een leren eetkamerstoel bij een goede winkel of interieurzaak koopt. Dan weet je zeker dat de kwaliteit van het leer goed is, en lang mee zal gaan. Merk je dat er toch slijtage komt? Je kunt leer gemakkelijk laten maken. In veel gevallen zal het ook niet nodig zijn om de gehele zitting of rugleuning te vervangen, maar is een kleine reparatie voldoende. Goed onderhoud is voor leer, dat toch een natuurproduct is, erg belangrijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *