Deurklink kopen: wie plaatst de deurklink?

Staat een deurklink kopen op je agenda, maar beschik je zelf niet over de ervaring, kennis, tijd en gereedschappen om de deurklink te plaatsen? Dan kan je altijd kiezen voor andere opties die meerdere voordelen biedt. Wil je meer te weten komen over wie de deurklink gaat plaatsen? Dan is het slim om even door te gaan met het lezen van de tekst hieronder zodat je jezelf op de correcte manier kunt voorbereiden als je een deurklink kopen moet.

Deurklink kopen en zelf plaatsen

Ga je een deurklink kopen, dan kan je deze natuurlijk zelf plaatsen als je hier voldoende tijd voor hebt, als je de juiste gereedschappen in huis hebt, de materialen koopt en als je genoeg kennis en ervaring hebt. Daarnaast is het verstandig om te werk te gaan aan de hand van instructies en een handig stappenplan zodat je geen onnodige fouten maakt tijdens de plaatsing. Vergeet echter niet dat je geen garantie krijgt als je de plaatsing van de deurklink zelf uitvoert. Garantie krijg je namelijk pas als je de deurklink door een erkend bedrijf laat plaatsen.

Een expert inhuren

Je maakt een zeer slim besluit als je kiest voor een deurklink kopen en vervolgens het inhuren van een expert voor de plaatsing. Er komen namelijk verschillende voordelen kijken bij het inschakelen van een expert, waaronder:

  • Een expert gaat op een zeer efficiënte manier te werk waardoor je tijd bespaart en sneller klaar bent.
  • Je verzekerd van hoogwaardig kwaliteit en je weet zeker dat de plaatsing correct wordt uitgevoerd. Daarnaast gaan de deurklinken veel langer mee en werken ze optimaal.
  • De expert heeft alle gereedschappen en materialen zelf bij zich tijdens de plaatsing.
  • Het inhuren van een expert levert je garantie op aangezien dit meestal een garantievoorwaarde is.

De kosten van de plaatsing

De kosten die komen kijken bij de plaatsing van een deurklink hangt af van wie de deurklink plaatst. Ga je een deurklink kopen en de plaatsing zelf uitvoeren, dan betaal je slechts voor de aanschafkosten die geschat worden op € 10 tot € 25 voor binnenshuis en € 10 tot € 40 voor buitengebruik. Je gaat echter meer betalen als je een expert inhuurt, aangezien je hier naast de aanschafkosten ook voor de plaatsingskosten betaalt. Je kunt uitgaan dat de plaatsingskosten ergens tussen de € 50 en € 150 liggen, afhankelijk de ingehuurde expert, de soort en het aantal deurklinken die je laat plaatsen. Vergeet overigens niet om ook de kosten van het gewenste meubelbeslag in je overweging mee te nemen.

Kies voor betrouwbaarheid

Wil je een deurklink kopen en gaat een expert deze plaatsen, kies dan voor een betrouwbare expert door naar bepaalde zaken te kijken. Je wilt immers van topkwaliteit, een lange levensduur en een optimale functie verzekerd zijn bij de aanschaf. Je kunt nagaan in hoeverre we over betrouwbaarheid spreken aan de hand van de:

  • Garantieperiode en de garantievoorwaarden van de deurklink.
  • De keurmerken die gevoerd worden.
  • Lidmaatschappen bij relevante brancheorganisaties.
  • Een inschrijving bij de KvK.
  • De aanwezigheid van een officiële website.
  • Reviews en beoordelingen over de expert van oude klanten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *